In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart is de 58-jarige opzittende van een scootmobiel overleden nadat deze in Stompwijk te water was geraakt.

Om 01.10 uur werden hulpdiensten massaal gealarmeerd, nadat het slachtoffer in het water was aangetroffen op de Westeinderweg in Stompwijk, gemeente Leidschendam-Voorburg.

De scootmobiel van het slachtoffer lag op z'n kant. Mogelijk is deze in de berm weggezakt en zo omgeslagen. Dat meldt calamiteitenwebsite Regio15.

Het is vooralsnog niet bekend of er ook andere personen/verkeersdeelnemers betrokken waren bij het ongeval; daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Politie, brandweer, ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam kwamen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is geruime tijd gereanimeerd, maar de inspanningen van de hulpverleners mochten niet baten. Het slachtoffer, een 58-jarige man uit Leidschendam, is ter plaatse overleden.

De politie heeft de Westeinderweg afgesloten en een plaats delict afgezet. Er is een calamiteitentent over het slachtoffer geplaatst en er wordt uitgebreid onderzoek verricht.

Foto: Regio15 - Sebastiaan Barel