WZH Prinsenhof ontving in augustus voor de tweede keer officieel het keurmerk PREZO Care.

WZH Prinsenhof is een woonzorgcentrum in een groene omgeving in Leidschendam.
WZH Prinsenhof biedt zorg en wonen aan mensen met dementie en mensen met beperkingen door een (chronische) lichamelijke aandoening. Ook is er een dagactiviteiten- en ontmoetingscentrum.
In WZH Prinsenhof komt de gezelligheid van de gezamenlijke huiskamers, ontmoetingsruimtes en heerlijke tuinen samen. Hier leven bewoners het leven zoals ze dat willen. Dagelijks zijn er verschillende activiteiten te doen. Denk aan koken, zingen, schilderen en bewegen.

Audittraject PREZO Care keurmerk
In het voorjaar van 2023 heeft Stichting Perspekt een uitgebreid PREZO Care audittraject uitgevoerd bij WZH Prinsenhof. Tijdens dit traject werd de cliëntgerichte zorg in de praktijk beoordeeld door gesprekken te voeren met de cliënten en bewoners die zorg en ondersteuning ontvangen. Daarnaast werd er meegekeken met de dagelijkse werkzaamheden van de (zorg)medewerkers. Ook werd de inspanning van de organisatie op het gebied van kwaliteitsverbetering beoordeeld. Kortom; het beoordelingsproces richt zich op de prestaties van zowel de medewerkers als de organisatie die zorg bieden aan de cliënten en bewoners. Bij een positieve beoordeling wordt het PREZO Care keurmerk toegekend.

Gedreven organisatie
Bij de terugkoppeling werd er aangegeven dat WZH Prinsenhof een gedreven zorgorganisatie is en de medewerkers laten veel proactiviteit en spontaniteit zien in de omgang met de bewoners. Het auditteam heeft zich zeer welkom gevoeld tijdens de verschillende activiteiten.
‘Het gebouw en de omgeving heeft een vriendelijke, groene en lichte uitstraling. Eenmaal binnen vallen de open binnentuinen op, waar mensen vertoeven. Er heerste een gezellige sfeer, geen afstandelijke receptie, maar een tafel waarachter iemand werkt en je loopt meteen een grote ontmoetingsruimte in. Je voelde dat je een gemeenschap binnenstapte, die wel in verbinding staat met de wereld daarbuiten; het was een komen en gaan van mensen.’

Aandacht
Bij WZH Prinsenhof is het gesprek erg belangrijk. Die vindt plaats met alle betrokkenen: bewoners, naasten, medewerkers, vrijwilligers en bestuur. En deze dialoog wordt uitgedragen door een brede groep van medewerkers: management, zorgmedewerkers maar ook facilitaire medewerkers. Aandacht voor de bewoners en cliënten en voor de kwaliteit van zorg, die soms in kleine dingen zit, staat daarbij hoog in het vaandel.
‘Waar we voorheen PREZO gecertificeerd waren, zijn we in 2020 met PREZO Care begonnen omdat we de stem van de bewoner en de naasten nog meer wilden horen.’
Op 23 augustus jl. heeft WZH Prinsenhof voor de tweede keer officieel het keurmerk PREZO Care ontvangen. Een resultaat om trots op te zijn!


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Prinsenhof.