Op woensdag 31 mei zal de OC&C Ringvaartregatta weer de sluis in Leidschendam passeren.


De wedstrijd, over een lengte van 100 kilometer, begint in Leiderdorp waarna de Kaag wordt overgestoken om op de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder te komen. Na een “rondje” Ringvaart via Schiphol, wordt de Kaag opnieuw getrotseerd op weg naar Leiden en Leidschendam, om uiteindelijk na een zware honderd kilometer te finishen in Delft. De wedstrijd telt mee voor het Klassement Marathonroeien en het Klassement Marathonwedstrijd.

In Leidschendam zullen de boten uit het water gehaald worden en naar de andere kant geplaatst worden. Dit is tevens even een rustpunt voor de deelnemers, voordat ze aan de laatste etappe naar Delft beginnen.

Er zijn diverse verkeersmaatregelen genomen: het Sluisplein, het eerste deel van de Delftsekade en de Van Ravesteijnkade en Sluiskant zullen afgesloten worden voor het verkeer. op 31 mei van 10.00 tot 23.00 uur. Alleen bestemmingsverkeer voor de Leidsekade of Venestraat zullen wel toegelaten worden. Verder mag er op dinsdag 30 mei vanaf 16.00 uur niet geparkeerd worden op de Delftsekade en de Sluiskant

(geplaatst door: Hans Biard)
(brongegevens: persbericht en website OC&C Ringvaartregatta)