Vanaf 15 juni verandert de parkeersituatie in Leidschendam Centrum. Heel Leidschendam Centrum krijgt dan een blauwe zone.

Bewoners hebben dan een ontheffing nodig om in de blauwe zone te parkeren. Bezoekers kunnen in de blauwe zone parkeren met een parkeerschijf.

Parkeerontheffing aanvragen
Vanaf 15 juni kunnen bewoners van Leidschendam Centrum een parkeerontheffing aanvragen. Of een bewoner een parkeerontheffing krijgt, hangt van de situatie af. Huizen met een eigen oprit krijgen een ontheffing minder omdat zij een parkeerplaats op eigen terrein hebben. In de blauwe zone wordt gewerkt met een regeling voor bezoekers. Er kan ook een bezoekersontheffing aangevraagd worden.

Blauwe lijnen
Afhankelijk van de weersomstandigheden gaat de gemeente tussen 5 en 9 juni 2023 blauwe lijnen schilderen. Deze blauwe lijnen moeten er staan als op 15 juni 2023 het nieuwe ontheffingenbeleid in Leidschendam Centrum in gaat. Daarom worden de lijnen al iets eerder geschilderd. Ook al staan er dan al blauwe lijnen, u kunt dan toch tot 15 juni 2023 zonder parkeerontheffing parkeren.

Het aanbrengen van de blauwe lijnen gebeurt in verschillende fases. Met borden wordt aangegeven in een bepaalde straat niet geparkeerd kan worden vanwege de werkzaamheden. Het verzoek is om uw auto tijdig weg te halen zodat de werkzaamheden geen vertraging oplopen.

Ontheffingenbeleid Leidschendam Centrum
Door de hoge parkeerdruk in Leidschendam Centrum moet de gemeente maatregelen nemen. In 2021 is er een enquête gehouden en zijn er verschillende bijeenkomsten geweest om dit met bewoners te bespreken. Daarna is het ontheffingenbeleid uitgewerkt en in 2021 vastgesteld. Het ontheffingenbeleid gaat per 15 juni 2023 in. De gemeente geeft inwoners tot en met 15 juli 2023 om een ontheffing aan te vragen. Tot die datum geven de handhavers alleen een waarschuwing als er geen geldige ontheffing is. Zo hebben bewoners een maand de tijd om de bezoekersontheffing aan te vragen.

Parkeerapp: Parkeren LV
Met de parkeerapp: ‘Parkeren LV’ kunnen bewoners en bezoekers u een vrije parkeerplek in het Leidschendam Centrum vinden. De app is gratis te downloaden in de Google Playstore of via de App store. In de app zoekt u een vrije plek. Door op de plek te klikken krijgt u een optie om via de navigatie naar de vrije plek te rijden.

(geplaatst door Peter van der Aar)
(bron: website lv.nl)
(foto: gemeente Leidschendam-Voorburg)