Tijdens de laatste sportdag van de Retail opleidingen in Leidschendam hebben de studenten van mboRijnland het hogerop gezocht.

Op Het Klimeiland in recreatiegebied Vlietland overwonnen zij hun angsten door verschillende uitdagende parcours af te leggen. De grootste waaghalzen gingen tot wel 11 meter hoog. Sport en beweging staat voorop tijdens de sportdagen. Daarnaast leiden deze dagen tot betere samenwerking en verbinding tussen studenten en docenten.

Vitaal burgerschap
Bij mboRijnland doen we meer dan onze studenten voorbereiden op de arbeidsmarkt. De onderwijsinstelling heeft een belangrijke rol in het meegeven van een brede vorming en voorbereiding op de maatschappij. Onder die brede vorming valt ook het stuk 'Vitaal burgerschap'. Wat is een gezonde leefstijl? Hoe zorg je voor voldoende sport en beweging? Om dit in praktijk te brengen hebben de studenten regelmatig een sportdag. Eerder al organiseerde mboRijnland een zaalvoetbaltoernooi. Deze keer klommen ze in bomen. Libiana Dapaah, teamleider van team Retail mboRijnland: “We zien dat deze sportdagen heel goed zijn voor de groepsdynamiek. Studenten gaan daarna beter met elkaar om en het verlaagt ook de drempel om met docenten in gesprek te gaan. De betrokkenheid neemt met deze dagen echt enorm toe.”

Uitdagingen overwinnen
De studenten overwonnen deze sportdag vele uitdagingen . Naast het klimparcours maakten ze een tocht met een waterfiets en werd er gevaren in echte drakenboten. Bij de drakenboten waren de uitdagingen heel verschillend. Waar de ene groep moeiteloos wegvoer en de uitdaging zocht in het gelijktijdig peddelen, was het voor de andere groep al een uitdaging om überhaupt van de kade te vertrekken. De studenten kijken terug op een succesvolle dag. Rhandy, student: “Ik vind de sportdagen altijd erg leuk. Je bent lekker actief bezig met je eigen klas en je ziet je docenten een keer van een hele andere kant.”

Opleidingen starten weer in augustus
Voor elke mbo-student hebben we een passende retailopleiding. Naast de reguliere opleidingen zijn er steeds meer specialistische trajecten. Zo starten in augustus de eerste klassen Retailmanager & Fashion (niveau 4) en Retailspecialist Supermarkt (niveau 3). Kijk voor alle retailopleidingen en meer informatie op mborijnland.nl/retail.

Foto boven dit bericht: naast klimmen werd er ook gevaren in drakenboten
Foto hieronder: student komt via een tokkelbaan in het Klimpark naar beneden

Sportdag mboRijnland 1