Een blauwe sofa siert sinds woensdag 10 mei de tuin van Buitengoed Dorrepaal in Leidschendam.

Samen met Bas van der Velde van Middin heeft wethouder cultuur en zorg Marcel Belt de bank woensdagochtend onthuld als blijvende herinnering aan oorlogsheld George Maduro.

Wethouder cultuur en zorg Marcel Belt: “De tuin van Buitengoed Dorrepaal is een hele mooie ontmoetingsplek voor een sociale sofa. Binnenkort kunnen bezoekers van Dorrepaal hier samen met cliënten en medewerkers van Middin aan de vijver zitten en via een QR-code luisteren naar het levensverhaal van George Maduro. Zo combineren we ontmoeting met een blijvende herinnering aan deze oorlogsheld.”

Woensdag 10 mei is de laatste dag dat de expositie ‘George Maduro oorlogsheld van Curaçao’ te bezoeken is. Deze expositie is goed bezocht door leerlingen van basisscholen en individuele bezoekers.

Middin | Buitengoed Dorrepaal
Bij Buitengoed Dorrepaal van Middin worden mensen met een beperking of niet-aangeboren hersenletsel geholpen om midden in het leven te staan. Middin helpt met wonen, werken, leren, vrije tijd en voor jezelf zorgen. Maar ook mensen zonder een beperking zijn van harte welkom om hier een leuke dag te beleven in de kinderboerderij, speeltuin, tuinkwekerij en kas.

Het was D66-gemeenteraadslid Charlotte Bos die in 2019 tijdens een vergadering van de gemeenteraad de suggestie opperde een blijvende herinnering voor George Maduro bij Buitengoed Dorrepaal te realiseren.

Foto: Hilbert Krane