Iftar is de naam van de maaltijd die het dagelijkse vasten gedurende de Ramadan breekt.

De Stichting IBCE verzorgt deze maaltijd in samenwerking met buurtbewoners in de wijk Prinsenhof Leidschendam. De maaltijd vindt plaats op zondag 16 april vanaf 20:00 uur bij stichting IBCE aan de Valkhof 67 in Leidschendam.

Voor de moslims begonnen de Ramadan op 23 maart jl. Omdat elke religieuze traditie vertrouwd is met een periode van vasten, is dit een uitstekende gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten. Weliswaar is in Nederland het vasten in de loop der tijd uit het zicht geraakt. Maar dankzij de aanwezigheid van moslims in Nederland is de belangstelling voor een vastenperiode aan het groeien. Verder groeit op politiek niveau het inzicht dat de dialoog tussen de verschillende wereldgodsdiensten van het grootste belang is voor de wereldvrede. Reden te meer om ook op plaatselijk niveau aandacht te besteden aan goede contacten tussen allochtone en autochtone bewoners. Daarom bent u van harte welkom om op zaterdag 16 april naar Valkhof 67 te komen. Vanaf 20:00 uur bent u welkom om elkaar te ontmoeten en met elkaar te eten.

Als u wilt deelnemen, graag opgeven voor 14 april via e-mail of telefonisch: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een telefoontje aan mw. Zeynep H. Killi (0655-344.469)