Herinnert u zich nog het prachtige concert van 1 november 2020, rond Allerzielen, de dag dat overledenen herdacht worden?

Het was midden in de pandemie, toen er slechts beperkt publiek aanwezig mocht zijn.

De Stichting Nova Sonantia zet zich al enige tijd in voor onbekende kamermuziek in haar eigen concertseries. Zo vond op 1 november 2020 een concert plaats met als thema 'Entartete Seelen'.
Door het Ensemble Nova Sonantia, dit keer in de vorm van een strijktrio, en de sopraan Simone Riksman werd muziek uitgevoerd van componisten voor wie het onmogelijk gemaakt werd zich vrij te ontwikkelen, omdat hun levens en idealen werden onderdrukt of verwoest door het Naziregime.

Velen schreven, ondanks hun deportatie naar Theresienstadt, ter afleiding of juist om zich op iets goeds te richten, of als troost voor hun omgeving. Sommige componisten zouden hun eigen creatie nooit te horen krijgen. In het concert klonk ook een nieuw werk van de jonge componist Jan Navarro, dat haarfijn aansloot op de thematiek van dit programma.

Omdat de werken samen een bijzonder geheel vormden en het publiek onder de indruk was van composities waar nauwelijks of geen opname van is, werd besloten dit concert op CD vast te leggen.

Op donderdagavond 15 december wordt de CD gepresenteerd zal worden in de vorm van een klein concert, waarbij een selectie van deze bijzondere werken toegelicht zal worden en te horen zal zijn.

“Daarna heffen we graag het glas om dit grote moment met u te vieren. Natuurlijk is er de mogelijkheid een (door de musici gesigneerde) CD te verkrijgen. Deze is voor een bedrag van € 15,- (via een QR code) te koop. Het is een voorrecht en een plicht deze muziek een plek te geven en de nagedachtenis op deze manier levend te houden. We hopen van harte dat u bij deze presentatie aanwezig kunt zijn.
De toegang is gratis. Mocht u willen komen, laat het ons dan weten via dit mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie en tijdstip
Donderdag 15 december, 20.15 uur
Dorpskerk (Peperbus), Delftsekade 7, Leidschendam
De toegang is gratis.
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na de presentatie is de CD (via een QR code) te koop voor € 15,00 en wordt er gesigneerd door de musici.