Samen met het Ouderenfonds heeft Hockeyclub Cartouche vorig jaar walking hockey voor 55-plussers geïntroduceerd.

Walking hockey is bedoeld voor iedereen die kennis willen maken met deze aangepaste spelvorm van hockey. Naast lekker bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal.

Walking hockey is voor iedereen die niet meer zo goed kan of wil rennen en toch met hockey wil bezig zijn en in conditie wil blijven. Onder begeleiding van een professionele trainer kun je verantwoord en lekker bewegen, met aan de leeftijd aangepaste spelvormen. Hockeyervaring is geen vereiste.

Deelname
Er staan 40 trainingen per seizoen ingepland met een korte stop in de winter. De trainingen zijn op dinsdagochtend, van 10 tot 11 uur. Verzamelen is in het clubhuis van Cartouche; de inloop is vanaf 9.30 uur. Na de training is er de mogelijkheid om samen nog een kopje koffie of thee te drinken in het clubhuis. Cartouche werkt met een strippenkaart. De kosten van de strippenkaart bedragen €100. Per training zijn de kosten € 5.
De eerste twee trainingen zijn gratis.

Makkelijke kleding voldoet, sportschoenen zijn handig en voor een stick wordt gezorgd door de vereniging. Aanmelden kan via de trainer Dave Dommisse, te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het adres van Cartouche: Van Ruysdaellaan 3A, 2272 TK Leidschendam.

(foto: Rob Dorwscheidt)