Op de Prins Frederiklaan in Leidschendam kreeg een man op dinsdagmiddag 9 augustus ruzie met omstanders.

Hij werd door de politie aangehouden. Hij zou volgens de tipgevers van Regio15 eerder racistische teksten hebben geschreeuwd, wat weer mogelijk de aanleiding voor het handgemeen was. Dat zou hij ook binnen in de supermarkt 'Plus' gedaan hebben.

De politiemensen die naar aanleiding van de melding ter plaatse kwamen, werden geconfronteerd met een weerbarstige en agressieve man. Om hem onder controle te brengen werd onder meer pepperspray gebruikt, waarna hij tegen de grond gewerkt en geboeid werd. Om hem daarna te helpen werd zijn gezicht met water uit de nabijgelegen supermarkt afgespoeld, en werd een ambulance gealarmeerd. Terwijl die onderweg was ging de man door met schelden en het beledigen van de politiemensen.

Hij is uiteindelijk (geboeid) per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Voor het geval dat hij tijdens de rit weer agressief zou worden is een politieauto met de ambulance mee gereden. De man zal waarschijnlijk openlijke geweldpleging ten laste worden gelegd, en in ieder geval belediging van de politie.

(foto: Regio15 - René Hendriks)