Donderdagochtend 7 juli zijn na een steekpartij bij het Prinsenhof in Leidschendam drie personen aangehouden.

Het gaat om twee mannen en een vrouw. De melding van de steekpartij kwam rondkwart voor negen binnen bij de meldkamer van de politie. De steekpartij vond plaats nabij het pand 'De Waterlelie', een kindercentrum. Dit meldt calamiteitenwebsite Regio15.

Meerdere eenheden van de politie, de ambulancedienst en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam werden opgeroepen. Twee mannen zouden tijdens een ruzie in de relationele sfeer een handgemeen hebben gehad. Eén van de mannen is hierbij gewond geraakt. De verwondingen bleken volgens de politie mee te vallen. Beide mannen zijn aangehouden.

De gewonde man is door het ambulancepersoneel verzorgd en naar het ziekenhuis vervoerd. Ook een derde persoon, een vrouw, is aangehouden. Waarvan zij wordt verdacht is niet bekend. De traumahelikopter was in de omgeving geland, maar de inzet bleek uiteindelijk niet nodig, waarna zij kort na de landing weer vertrokken. De politie heeft nabij het pand van 'De Waterlelie' afgezet. Basisschool De Springplank is in het pand de Waterlelie gevestigd

Onze mediapartner Omroep West meldt het volgende
Twee mannen zijn donderdagochtend lichtgewond geraakt bij een vechtpartij voor het Kindcentrum De Waterlelie in Leidschendam. De een stak de ander met een scherp voorwerp. Hij is aangehouden, net als een vrouw die wordt verdacht van medeplichtigheid. Het zou volgens ooggetuigen gaan om vaders van kinderen van De Springplank, een basisschool in het gebouw. "Eerst vochten ze met hun vuisten. Daarna pakte één van hen een schroevendraaier, waarmee hij de ander in het hoofd stak."

Omstanders hebben de schrik nog in hun ogen. "Ik tril er gewoon van", zegt een vrouw met een e-sigaret in haar hand. Zoals iedere dag staat zij met andere moeders nog even te kletsen en te roken voor de ingang van het Kindcentrum aan het Prinsenhof, nadat ze hun kinderen naar school hebben gebracht. "Het gebeurde hier voor de deur", vertelt ze.

"Ik ken die vaders niet persoonlijk, maar ik weet dat zij een langslepende ruzie hebben. Ze bedreigen elkaar vaak en staan schreeuwend bij elkaar voor de deur. Gisteren maakten ze ruzie in de gang van de school. En nu dus in de straat voor het Kindcentrum." De straat voor de hoofdingang van De Waterlelie, waar naast de school ook een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang zijn gevestigd, is afgezet met rood-witte linten.

"Eerst vochten ze met vuisten"
Een andere ooggetuige zag het recht voor haar neus gebeuren. Ze vertelt dat de mannen eerst met hun vuisten vochten. Daarna pakte één van hen een schroevendraaier, waarmee hij de ander in het hoofd stak. De vrouw van de man die de schroevendraaier gebruikte, pakte na de daad het wapen van hem af, aldus de getuige. "De politie heeft er lang naar gezocht en ontdekte uiteindelijk dat zij hem had verstopt. Dat maakt haar medeplichtig. Straks is hun kindje allebei de ouders kwijt!", zegt een bezorgde moeder.

Beide vaders zijn met een ambulance afgevoerd. Een van de twee had een hoofdwond. De moeders zijn vooral blij dat de kinderen net op tijd binnen waren. "Zodat zij dit niet hoefden te zien."
De basisschool wil tegenover Omroep West niet ingaan op wat er is gebeurd.


Foto's: Rene Hendriks (Regio15) (foto boven dit bericht)  en Annemieke Ruggenberg (Omroep West) (foto hieronder).

Waterlelie steekpartij 2