Woningcorporaties WoonInvest en Vidomes en bouwer Boele & van Eesteren gaan 90 huurappartementen bouwen.

Dit gaat gebeuren aan de Nieuwstraat en Venestraat in Leidschendam. Op dinsdag 5 juli werd tijdens een inloopbijeenkomst in Het Tolhuis het ontwerpplan ‘De Bres’ gepresenteerd aan omwonenden, belanghebbenden en (oud-)huurders.

Ontwerpplan ‘De Bres
De huidige woningen aan de Nieuwstraat en Venestraat zijn naoorlogse portiek-etagewoningen. Uit grondig onderzoek bleek dat renovatie niet tot de gewenste verbetering van het wooncomfort zou leiden. Daarom is gekozen voor sloop en nieuwbouw. Het woongebouw van Vidomes dat op deze locatie stond, is al eerder afgebroken. De twee woongebouwen die er nu nog staan zijn van WoonInvest en worden begin volgend jaar gesloopt. Voor de nieuwbouw werkten WoonInvest en Vidomes samen met Boele & van Eesteren het ontwerpplan ‘De Bres’ uit.

Moderne energiezuinige woningen voor verschillende doelgroepen
In drie woongebouwen realiseren WoonInvest en Vidomes respectievelijk 72 en 18 huurwoningen. Het gaat om twee-, drie- en vierkamerappartementen in de sociale- en middenhuur. De woningen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. In de woongebouwen is een lift aanwezig.

Oplevering in 2024
In het eerste kwartaal van 2023 wordt gestart met de sloop van de twee woongebouwen van WoonInvest. In 2024 levert de aannemer de drie nieuwe woongebouwen in fasen op. Ongeveer drie maanden voor de oplevering van de eerste woningen start de verhuur via de website van Woonnet Haaglanden. Via de websites www.wooninvest.nl/over-wooninvest/onze-projecten en www.vidomes.nl/de-bres wordt u op de hoogte gehouden.

Over WoonInvest
WoonInvest is een middelgrote woningcorporatie ontstaan uit diverse rechtsvoorgangers uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Wij verhuren en beheren circa 8.600 woningen in de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Den Haag, Zoetermeer en Lansingerland.

Over Vidomes
Vidomes is een ondernemende woningcorporatie in de rand van Haaglanden, en richt zich op mensen met onvoldoende kansen op de woningmarkt. Vidomes beheert en verhuurt circa 18.000 woningen in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Delft en Rijswijk en de Haagse wijk Leidschenveen.