Bewoners uit de Zeeheldenbuurt in Leidschendam hebben sinds afgelopen weekend geen last meer van de windmolen langs de A4.
Het gevaarte staat op een industrieterrein in Den Haag langs de A4, de afstand van de eerste woningen is 340 meter.

Omwonenden van de door hen vervloekte windmolen bij Leidschendam hopen al vijf jaar dat de bliksem in het 150 meter hoge gevaarte slaat. Afgelopen zondag gebeurde dat. Ze hebben daardoor al drie dagen geen last van het gedraai van de wieken voor hun neus, flikkerende lichten op het gevaarte en het zoevende geluid.

Ze verwensen de Haagse windmolen al vijf jaar, vanaf het moment dat het 150 meter hoge gevaarte pal voor hun neus in Leidschendam kwam te staan. De bewoners van de Zeeheldenwijk voelen zich behoorlijk in het pak genaaid door buurgemeente Den Haag die de vergunning verleende voor de windturbine langs de A4, precies op de grens met hun woonwijk. ,,Den Haag heeft de stroom, wij de geluidsoverlast, de alsmaar draaiende wieken, slagschaduw en flikkerende lichten. "We hopen bij elk onweer dat de bliksem dat onding splijt”, zegt bewoner Miranda van der Deijl tegen het Algemeen Dagblad. Zondagavond gebeurde het, de bliksem sloeg in de windmolen. Sindsdien is de oude rust terug in de Zeeheldenwijk.

Windmolen went niet
Want ook na vijf jaar went ‘het ding’ niet. De komst van de molen zette zoveel kwaad bloed dat de voormalige Haagse wethouder Rabin Baldewsingh eerder dit jaar zelfs niet werd verkozen tot opvolger van Nadine Stemerdink vanwege zijn rol in Den Haag bij de vergunning voor de windmolen. De PvdA in Leidschendam-Voorburg stapte hierdoor zelfs uit de coalitie.