Ruim twee weken geleden werden de bewoners van de Nassaulaan verrast met een groot glasvezelstation voor hun raam.

Hoewel de bezwaarprocedure nog liep besloot Open Dutch Fiber, het bedrijf wat het glasvezelnetwerk in onze wijken aanlegt, vast het glasvezelverdeelstation in het plantsoen te plaatsen en aan te sluiten. Na een noodkreet van de bewoners heeft de VVD Leidschendam-Voorburg met spoed een vragenuur aangevraagd om wethouder Rouwendal te bevragen op de werkwijze van het bedrijf en waarom er niet met de bewoners overlegd over de locatie. De wethouder heeft vrijdag 19 november bekend gemaakt tot verplaatsing over te gaan.

"Je zou toch maar op een ochtend wakker worden en na 25 jaar ergens te wonen en zonder enige aankondiging vanaf de bank tegen zo’n groot station aankijken?!" zegt VVD-raadslid Sabrina van den Heuvel. "Ik ben dan ook heel blij te horen dat de wethouder meteen serieuze actie ondernomen heeft na ons vragenuur en in gesprek is gegaan met de bewoners over een nieuwe locatie."

De gemeente werkt mee aan de aanleg van glasvezelnetwerk zodat iedere bewoners nu en in de toekomst beter en sneller digitaal bereikbaar is. Voor de aanleg van glasvezel is per wijk een glasvezelverdeelstation nodig. Sabrina: "De aanleg van glasvezel is belangrijk voor onze gemeente, maar mag niet ten koste gaan van het woongenot dan wel van de verkeersveiligheid." De gemeente heeft aangekondigd in het vervolg per wijk in gesprek te gaan met bewoners en bedrijven om de beste locatie voor het station te bepalen.