Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Dit jaar organiseert Huygens’ Hofwijck voor de zevende keer de dichtwedstrijd ‘Dichter op Hofwijck’. De inzendtermijn sloot op 15 januari, waarna de jury zich boog over de rijke schat aan inzendingen. Zij koos de twintig mooiste gedichten voor de shortlist.

De gedichten op de shortlist zijn te lezen via de website van Hofwijck. De jury kiest een 1e, 2e en 3e prijs, terwijl iedereen kan meedoen aan het bepalen van de winnaar van de publieksprijs.

Thema ‘Vrijheid’
Dichter op Hofwijck sluit ieder jaar qua thema aan bij de landelijke Poëzieweek. Dat thema is ditmaal 'Vrijheid', het motto is 'Zonder handen, zonder tanden'. Vanzelfsprekend was ook de poëtische herleving van leden van de familie Huygens toegestaan. De gedichten die de shortlist hebben gehaald voldoen allemaal aan een van deze criteria, sommigen vrij letterlijk en anderen wat subtieler.

Stemmen voor de publieksprijs
De shortlist is te lezen op de website van Huygens’ Hofwijck. Ieder gedicht is genummerd, en men kan stemmen door een email te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het nummer van het gedicht naar keuze. Er kan worden gestemd tot en met 31 januari.

Feestelijke Poëzieavond
De winnaars zullen door juryvoorzitter Ad Leerintveld worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke poëzieavond, omlijst door korte lezingen en muziek, op Huygens’ Hofwijck op dinsdag 5 februari. Aanmelden daarvoor kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De toegang bedraagt € 10, leden van de Vereniging Hofwijck € 5, inclusief een drankje achteraf. 

Dichter luiken 4
Poëzie geeft kleur aan het leven