Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft samen met regiogemeenten gesproken met het bestuur van de HMC ziekenhuizen om de noodzaak van goede en goed bereikbare ziekenhuiszorg dichtbij inwoners duidelijk te maken. Wethouder zorg, Juliette Bouw: "Ik heb een duidelijk signaal afgegeven. We beslissen als gemeente niet over huisvesting van ziekenhuizen, maar hebben nu wel onze stem laten horen. HMC heeft toegezegd ook inwoners uit Leidschendam-Voorburg te informeren en te betrekken."

HMC presenteert op 24 januari haar visie op de ziekenhuiszorg in de regio. Voor die tijd worden de plannen niet gedeeld met de gemeenten. De visie is volgens HMC niet in beton gegoten, maar geeft wel een duidelijke denkrichting. Het definitieve besluit wordt later genomen. Bouw: "Zolang er geen definitief besluit is, doe ik er alles aan om overal en bij iedereen duidelijk te maken hoe belangrijk goed bereikbare zorg voor onze inwoners is."

Inwoners informeren en betrekken
In het gesprek is aandacht gevraagd voor de bereikbaarheid van de verschillende ziekenhuizen. Bouw: "Hoewel ziekenhuis Westeinde in kilometers niet heel ver weg is, is het verkeer in de stad vaak zo druk dat je er toch heel lang over doet." Verder heb ik aangegeven dat het belangrijk is dat patiënten en inwoners weten waar zij aan toe zijn. Ik heb het bestuur van het ziekenhuis dan ook opgeroepen zo snel mogelijk te communiceren. Bouw: "Het gonst, je hoort nu verschillende scenario's. We hebben het ziekenhuis opgeroepen zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over hun visie en plannen.

HMC heeft toegezegd daarna ook in gesprek te gaan met inwoners uit Leidschendam-Voorburg. Ten slotte is er aandacht gevraagd voor de aanrijtijd van ambulances en  de beschikbaarheid van spoedeisende hulp. Het HMC heeft aangegeven dat zij bij elk scenario aan de gestelde normen voor de aanrijtijden blijft voldoen.Gemeenten en bestuur hebben afgesproken dat zij na 24 januari opnieuw bij elkaar komen. Wethouder Bouw gaat ook nog in gesprek met minister Bruins van Medische zorg om ook daar de zorgen van het gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg kenbaar te maken.