Een automobilist is zaterdagavond rond tien voor half twaalf met zijn voertuig het water in gereden onder de snelweg A12 langs de Prins Bernhardlaan in Voorburg.

Dat meldt de calamiteitenwebsite Regio15.
De automobilist reed over de Maanweg in Den Haag en reed op de rijbaan om rechtsaf naar de oprit van de A12 te gaan. In de bocht verloor hij kennelijk de macht over het stuur en heeft een verkeersbord omver gereden om vervolgens met zijn auto in het water te belanden.

Politie en ambulancedienst zijn ter plaatse gekomen. Omstanders hebben de automobilist geholpen bij het op de kant komen en een verpleegkundige in haar vrije tijd heeft eerste hulp verleend. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel op een brancard gelegd en voorzien van thermodeken. Hij is daarna zonder spoed per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Berger Vreugdenhil is ter plaatse gekomen om de auto uit het water te halen. Vanwege het gewicht van de auto samen met het nodige water en modder lukte het niet met hun normale bergingsvoertuig. Zwaarder materieel was nodig om de auto uit het water te takelen, maar na een kleine twee uur was het de bergers dan toch gelukt om de auto uit het water te halen.

Uit informatie van de politie is gebleken dat er geen sprake is geweest van het rijden onder invloed; hij blies een P van 'Prima'. De bestuurder heeft laten wten dat er sprake was van onwelwording.

(foto: Regio15 - Sander Paardekooper)

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream