Na het grote succes van voorgaande jaren, verzorgt Huygenskwartier Voorburg op zaterdag 30 oktober de griezelige Halloween Shopping middag vanaf half twee.

De winkels zijn open en griezelig versierd. Durf jij te gaan voor ‘trick or treat’?

Alle spoken, zombies en heksen verzamelen in het anders zo pittoreske Huygenskwartier! Kom ook verkleed en zoek de Halloween-figuren in de straat die snoep bij zich hebben. Je kunt je laten schminken en er is een heuse Halloween-speurtocht. Die is op te halen bij Museum Swaensteyn aan de Herenstraat 101 of in een van de Halloween-tentjes in de straat.

Daredevils
Ben jij een echte daredevil? Schrik je niet van zombies en spoken? Kom dan verkleed op zaterdag 30 oktober. En neem gerust je vader, moeder, opa of oma mee. Breng ook een bezoek aan de pop-up expositie en Halloween standjes van Museum Swaensteyn, ga op de foto en wees creatief met Halloween! Doe je engste pak aan en kom spoken in het Huygenskwartier.

Verhaal achter Halloween
Weet je trouwens waar Halloween vandaan komt? Je zou denken: een oer-Amerikaans feest. Het is daar zeker heel populair, maar toch is Halloween eigenlijk Europees. En al veel ouder. Het begon als Keltisch feest, tweeduizend jaar geleden. In 1988 vierden we ook het tweeduizend jarig bestaan van Voorburg, eerder Forum Hadriani geheten. Dit was een Romeinse nederzetting langs de Vliet. Kun je nagaan hoe lang dit feest al bestaat.

Geesten op straat
De Kelten zaten ook in Nederland. Samhain (je zegt so-wèn) was het feest waarmee de Kelten het einde van het oogstseizoen vierden. En het begin van het Keltisch Nieuwjaar. De nacht tussen Oud en Nieuw zagen zij als magische tijd. De geesten van de doden dwaalden over straat en daarom lieten mensen eten en wijn achter. In de achtste eeuw werd Samhain All Hallow's Eve, onder invloed van het christendom. Dat werd Halloween.

HalloweenHuygenskwartier1
HalloweenHuygenskwartier4