Hubertus-Brandaan start met een nieuwe speltak: de Woeste Vaart. Reden voor beschuit met muisjes bij het Overvliegen.

Door het groeiende ledenaantal heeft de scoutinggroep nu twee speltakken voor 13 tot 18 jaar: de Wilde Vaart en de Woeste Vaart. Ook starten de Toppers (16,5-18 jaar).

De geboorte was op 11 september tijdens het spectaculaire Overvliegen. Leden vliegen dan over naar de volgende leeftijdsgroep (speltak). Na een groot levend stratego in Landgoed Oosterbeek, gingen de overvliegers over een gigantische zeep-survivalbaan. Zij werden welkom geheten door de volgende speltak. De Toppers zijn de oudste leden van de Wilde of Woeste Vaart. Zij bereiden zich met een uitdagend programma voor op het stafzijn, krijgen ook een snellere zeilboot ter beschikking en houden weekends op hun eiland aan de Kagerplassen.

Buurman en Buurmandag bij Hubertus-Brandaan
Hubertus-Brandaan is verder actief tijdens de Vlietdagen op zaterdag 25 september, tegelijk met landelijke Burendag. Het is wel veel kleinschaliger dan andere jaren, maar dat mag de pret niet drukken. Op zaterdag 25 september heeft Hubertus-Brandaan een leuk programma voor kinderen samengesteld.

Alle kinderen krijgen een Buurman & Buurman klussenkaart waarmee ze spellen kunnen doen. Natuurlijk zijn Buurman en Buurman er ook! Spelen als spijkerplankje maken, Buurman-tikkertje, Buurman-kluskist versieren, Buurman-parcours, Buurman knikkerbaan, junior Kop van Jut. De speltakken Bevers, Ochtendwelpen en Middagwelpen doen mee en een (beperkt) aantal buurkinderen kan meedoen. Als kinderen (4-10 jaar) willen meedoen (en geen lid zijn van Hubertus-Brandaan), graag even vóór 22 september aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie ook de website van de Vlietdagen: vlietdagen.nl/programma/2021-scouting-hubertus-brandaan.

Kijk op www.hubertus-brandaan.nl voor meer informatie over Scouting Hubertus-Brandaan.

Woeste Vaart 2