Theater Ludens moet anderhalve week dicht vanwege een enorme lekkage. Oorzaak zijn de stortbuien van afgelopen weekend. Via het dak van de gerenoveerde 'Kleine Feith' aan het Burg. Feithplein in Voorburg lekte het regenwater zaterdag nacht de theaterzaal in. Zondag moest een voorstelling in de foyer worden gegeven.

"Een ramp" noemt theaterdirecteur Rogier Helwig het. "We zijn anderhalf jaar dicht door corona, mogen we eindelijk open, krijg je dit. We zijn er behoorlijk kapot van."

Het binnendringende water heeft de elektravoorziening van de theaterinstallatie aangetast, waardoor het zeer gevaarlijk is de stroom er op te zetten. "Daar moet echt door experts naar gekeken worden", aldus Helwig. Naast problemen met de elektriciteit zijn ook de brandwerende theatergordijnen, de balletvloer, twee filmdoeken en mogelijk de vleugel aangetast door het water.

Bouwwerkzaamheden
Experts van de verzekeringsmaatschappij zullen moeten bepalen wat de schade werkelijk bedraagt. De lekkages worden veroorzaakt door de bouwwerkzaamheden aan het Kleine Feith. Dit speelt al enige tijd, aldus Helwig. "Het is de bouwer blijkbaar niet gelukt onze signalen serieus te nemen. Nu wij gedreigd hebben met juridische procedures komen ze eindelijk in actie. Bekend verhaal van de kalf en de put… Maar wij zitten met de schade. Het is maar de vraag of je alles vergoedt krijgt. En we leiden natuurlijk schade omdat lucratieve verhuren niet door kunnen gaan".

Gesloten
Theater Ludens blijft naar verwachting de rest van de maand juni gesloten. Het theaterseizoen wordt op 3 juli afgesloten met twee voorstellingen van Enge Buren, waarna de voorstellingen zich verplaatsen naar de tuin van Huygens' Hofwijck, onder de noemer 'Het Groene Podium'.