Voorburger Bas Janse heeft een website opgezet waar mannen informatie kunnen vinden over rouwverwerking na een miskraam.

De veertigjarige helpdeskcoördinator maakte zelf twee miskramen mee. Hij miste een platform waar hij informatie kon vinden rondom een mislukte zwangerschap en met lotgenoten kon praten. Janse besloot deze daarop zelf dan maar op te zetten.

De Vergeten Vader is nu nog een beknopte website met een koppeling naar een besloten Facebookgroep. De ambitie van Janse is echter dat de website uit zal groeien tot een solide landelijk platform, waar tal van instanties en professionals rond zwangerschap aan verbonden zijn. Hij denkt daarbij aan vruchtbaarheidsklinieken, ziekenhuizen, maar ook rouwverwerkings- en zwangerschapscoaches.

"Wanneer je te maken krijgt met een onvoltooide zwangerschap gaat eigenlijk alle aandacht naar de vrouw," zegt Janse. Dat vindt hij op zich ook begrijpelijk: tenslotte ondergaat de vrouw het proces in haar lichaam. Wat een miskraam met een man doet wordt volgens Janse echter vaak over het hoofd gezien. "Toen ik het meemaakte, merkte ik dat er eigenlijk geen aandacht is voor de partner. Hierdoor voelde ik mij vergeten."

Janse hoopt met het platform mannen te stimuleren hun verhaal te delen met andere mannen. "Of ze nou jaren geleden een miskraam hebben meegemaakt of zeer recent dat maakt niet uit. Het gaat erom dat ze hun verhaal willen en kunnen doen."