Het monumententeam van de provincie Zuid-Holland heeft het 'Compliment voor een Monument' uitgereikt aan de monumentale buitenplaats Vreugd en Rust aan het Oosteinde in Voorburg.
Het compliment is uitgereikt aan Joost Heuvelink van de stichting Mooi Voorburg, die een burgerinitiatief indienden bij de gemeente Leidschendam-Voorburg voor het herstel van de buitenplaats.

Mooi Voorburg en de gemeente ontvangen dit compliment als blijk van waardering wegens de voortvarende aanpak om het monumentale park met verschillende monumenten en groen erfgoed te herstellen, te restaureren en het verder beleefbaar te maken voor een zo groot mogelijk publiek. Dankzij hun inzet en de steun en subsidie van de provincie Zuid-Holland en van de gemeente Leidschendam-Voorburg kan iedereen straks op eigentijdse wijze kennismaken en genieten van de rijke historie die dit prachtige landgoed langs de oevers van de Vliet te bieden heeft.

complimentstichtingmooivoorburg
Foto: Joost Heuvelink van stichting Mooi Voorburg ontvangt het Compliment voor het Monument uit handen van Anne-Marie van Brecht van het monumententeam van de provincie Zuid-Holland.

Elke maand reikt de provincie Zuid-Holland een Compliment voor het Monument uit aan een organisatie die een bijzondere inspanning heeft geleverd hun monument te restaureren, her te bestemmen en open te stellen voor een zo groot mogelijk publiek. Zo kan iedereen ervan genieten, want erfgoed is van ons allemaal.