Nauwelijks zijn de laatste resten sneeuw en ijs gesmolten of de lente kondigt zich aan. Tijd om de schaatsen in te ruilen voor de fiets.

Mooi Voorburg heeft, met medewerking van de gemeente, een fietsroute langs 33 beelden door Voorburg gemaakt. Van het startpunt bij de VVV in Museum Swaensteyn langs de Vliet naar de Fonteynenburghlaan in Voorburg West. Ondertussen even stilstaan bij de Oude Tolbrug voor een blik op een beeld van een jongen en een meisje die al musicerend de wereld intrekken.

Later bij het Westeinde bij WZW Nieuw Heeswijk de Zonneruiter bewonderen en vervolgens door naar de Julianabaan. Het standbeeld van Corbulo is natuurlijk niet te missen. Langs het schilderachtige Essepad kom je bij het mooie Sijtwendepark met een aantal indrukwekkende beelden en een oorlogsmonument. Op het Oosteinde zwaait de wimpel aan de gevel van de Oranjehoek ten afscheid en ben je snel weer terug bij het beginpunt. Al met al een gevarieerde route van ongeveer 12,5 kilometer die natuurlijk ook in delen gefietst of gewandeld kan worden.

De route is vormgegeven in een stevige handzame folder, voorzien van tekst en uitleg en een handig kaartje. Daarop staan ook de diverse horecagelegenheden aangegeven die hopelijk spoedig weer bezoekers welkom mogen heten.
De folder is verkrijgbaar bij de VVV in Museum Swaensteyn, zo gauw dat weer geopend is. Hij is nu al te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via www.mooivoorburg.nl. De kosten bedragen € 2,-.
Mooi Voorburg daagt je uit vertrouwde beelden en plekken met andere ogen te gaan bekijken!

Mooi Voorburg logo