Het carillon van de Oude Kerk in Voorburg krijgt er vijf nieuwe klokjes bij. Met deze uitbreiding krijgt de gemeente een volwaardig carillon waarmee nog veel meer muzikale stukken kunnen worden gespeeld.

De Stichting Vrienden van het Carillon Voorburg heeft door middel van crowdfunding het bedrag voor de klokken ingezameld.

Wethouder Astrid van Eekelen van cultureel erfgoed: “Ik ben blij met dit initiatief van de Stichting Vrienden van het Carillon Voorburg. Het laat zien hoe belangrijk erfgoed is in onze gemeente. Samen met inwoners spant de gemeente zich in om ons erfgoed te behouden. En de uitbreiding van de klokken zorgt ervoor dat het carillon nog mooier door het Huygenskwartier zal klinken, zodat bezoekers hiervan kunnen genieten.”

Uitbreiding Carillon
De Stichting Vrienden van het Carillon had de wens om het carillon, ook wel beiaard genoemd, met vijf kleine discantklokjes uit te breiden. De gemeente is eigenaar van het carillon in de Oude Kerk en ontvangt nu het benodigde bedrag voor de aanschaf van de vijf klokjes als gift van de Stichting Vrienden van het Carillon Voorburg. Daarnaast zal de gemeente voor het jaarlijkse onderhoud van de klokken zorgen.

In 1984 werd het carillon door de Frans Mortelmansstichting aan de gemeente geschonken. Daarna ontving de gemeente onder meer nog een grote Es-klok en een nieuwe speelautomaat als schenking.

Foto: Gerda Peters (Beiaardier van Leidschendam-Voorburg)