De vergunning voor de verbouwing van de Fonteinkerk tot appartementencomplex is deze week definitief geworden. Een derde van de appartementen is reeds verkocht. De bouw wordt gestart, zodra driekwart van de appartementen is aangekocht, zo laat de projectontwikkelaar weten.

Geen bezwaren
Er zijn volgens Wibaut Projectontwikkeling geen bezwaren binnengekomen op de vergunning die de gemeente Leidschendam-Voorburg in september heeft afgegeven. Dat betekent dat de omgevingsvergunning onherroepelijk is geworden; 'omgevingsvergunning' is de nieuwe naam voor een bouwvergunning. 

Een derde van de appartementen verkocht
Borgdorff Makelaars voert momenteel verkoopgesprekken met de geïnteresseerden die zich hebben ingeschreven voor een appartement in de eerste verkoopronde. Inmiddels zijn de eerste zes koopcontracten getekend. Inschrijven voor de overige appartementen is nog steeds mogelijk.

Beschikbare appartementen
In het gebouw komen in totaal negentien appartementen verdeeld over zes bouwlagen: in het voormalige kerkgebouw komen acht woningen verdeeld over drie lagen en bovenop de kerk komen drie verdiepingen nieuwbouw met in totaal elf appartementen.

Foto: Wibaut Projectontwikkeling