Verzamelaar Fred Klomp heeft twee aquarellen van de Voorburgse kunstenares Frida Holleman aan museum Swaensteyn geschonken. In het Voorburgse museum is momenteel een groot aantal aquarellen van Sierk Schröder uit de collectie van de kunstverzamelaar te bewonderen.

Frida Holleman
Museum Swaensteyn is zeer verheugd met de schenking. De aquarellen Het atelier van vioolbouwer Stüber en Stüber werkend in zijn atelier vormen een prachtige aanvulling op de vaste collectie. Frida Holleman (1908-1999) tekende en schilderde al van jongs af aan. Ze gebruikte haar schetsboek en potlood zoals een ander de camera hanteert. Veel van haar schetsen werkte ze thuis in haar atelier uit in aquarel of olieverf. Zo ook deze twee aquarellen van het atelier van de Haagse vioolbouwer Stüber, die de kenmerkende losse stijl en subtiele sfeer van Holleman tonen. In het najaar van 2021 organiseert Museum Swaensteyn een grote overzichtstentoonstelling met het werk van Frida Holleman.

Tentoonstelling Sierk Schröder
De tentoonstelling Sierk SchröderDe 80 mooiste uit de verzameling van Fred Klomp is t/m 29 november te zien. In Museum Swaensteyn zijn onder andere de draperiestudies, de pastels op linnen, de naaktfiguren en vele portretten in aquarel en olieverf te zien. Op Huygens’ Hofwijck worden de opmerkelijke zelfportretten en handstudies van Schröder getoond die hij in potlood, conté en houtskool tekende.

Reserveer uw bezoek
Huygens’ Hofwijck is open op woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur. Museum Swaensteyn is open op donderdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. Reserveer vooraf uw ticket tot het museum via de website, www.hofwijck.nl en www.swaensteyn.nl.