Bewoners van de Von Geusaustraat in Voorburg zijn teleurgesteld nu de kerstboom die zij buiten hebben opgetuigd, niet mag blijven staan van de gemeente.

De buren hadden samen een grote kerstboom gekocht en deze met lichtjes versierd. Dat vonden ze wel zo gezellig in de coronatijd waarin iedereen zoveel mogelijk binnen moet blijven. Zo kan iedere buur uit het raam naar de kerstboom 
kijken, en toch kunnen genieten van de feestdagen, was de gedachte.

Er was zelf een buurvrouw die van deze kerstboom een wensboom wilde maken, zodat iedereen een kaart  in de boom  kan hangen met zijn wens voor volgend jaar. De bewoner waren van plan de kerstboom na de feestdagen de kerstboom zelf weer op te ruimen. Het lijkt er echter op dat de boom de kerstdagen niet zal halen. De initiatiefnemers kregen namelijk bezoek van de gemeentelijke handhaving: die deelde hen mee dat de kerstboom weggehaald moet worden op straffe van een boete, omdat er geen vergunning voor de boom is aangevraagd.

Wijkvertegenwoordiger Ap de Heus schreef een email naar Astrid van Eekelen om het verhaal uit de doeken te doen. Hij doet een beroep op de wethouder om de hand over haar hart te strijken en alsnog vergunning te verlenen.