De fractie GBLV/Gemeentebelangen heeft bij burgemeester Jules Bijl een spoeddebat aangevraagd naar aanleiding van de noodkreet van de directrice van basisschool De Springplank over achterstanden bij schoolkinderen.

Diverse media, waaronder Midvliet en mediapartner Omroep West publiceerde woensdag 17 november de noodkreet van Sharon Schouwenaar, directrice van de Leidschendamse basisschool. Zij slaat alarm, samen met haar collega's van de kinderopvang en het consultatiebureau. 'Kinderen starten hier met school met een luier om en zonder de taal te spreken.' Lees meer in het artikel Zorgen om achterstanden in Leidschendamse wijk: 'Leerlingen kunnen nog geen potlood vasthouden'.

De fractie GBLV/Gemeentebelangen verzoekt de burgemeester op grond van artikel 17 lid 2 Gemeentewet om een spoeddebat in te plannen. 'De reden voor dit verzoek betreft onze grote zorg over de geschetste problematiek en de vraag of deze problematiek zich ook in andere wijken van de gemeente voordoet. Verder zijn wij verrast dat de gemeente klaarblijkelijk niets aan deze problematiek heeft gedaan. De Springplank ligt in de Leidschendam Noord waarvoor de gemeenteraad het Versterkingsprogramma heeft vastgesteld. Het debat gaat primair niet over het Versterkingsprogramma, maar hoe het kan dat vanuit de portefeuille onderwijs en jeugd niet al veel eerder actie is ondernomen', aldus Frank Rozenberg in zijn brief aan de burgemeester.

Bekijk hier de reportage die mediapartner Omroep West maakte waarin zij spraken met directrice Sharon Schouwenaar en wethouder onderwijs Juliëtte Bouw.

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream