×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 117 niet laden

De 9-jarige Jaimey van Overveld uit Leidschendam is met vier andere kinderen gekozen in de allereerste LEGO Kids Crew van Nederland. 

Na een spannende middag werden de vijf gelukkigen Kids Crew-leden gehuldigd met een ware LEGO®-shower. De Kids Crew gaat de komende tijd samen met de Master Model Builder aan de slag om andere kinderen te motiveren om creatief bezig te zijn met LEGO®. De kinderen maken een jaar lang onderdeel uit van de Kids Crew. 


Het Discovery Centre Scheveningen ging afgelopen jaar op zoek naar kinderen tussen de 5 en 10 jaar voor in de Kids Crew. Precies één jaar geleden hebben maar liefst 300 kinderen zich aangemeld. Uit deze aanmeldingen zijn er 10 kinderen geselecteerd die vandaag naar de Kids Crew-selectiedag mochten komen. De kleine bouwers moesten verschillende opdrachten uitvoeren onder begeleiding van de Master Model Bouwer. Daarnaast kregen ze een uniek kijkje achter de schermen om te laten zien wat er nog meer bij komt kijken om deze binnenattractie te runnen.


Opperste concentratie
Tijdens de selectiedag gingen de kinderen in twee bouwrondes aan de slag met het thema de zee, maakten zij hun eigen minifigure en kregen zij een uniek kijkje achter de schermen. Master Model Builder Bart: “Het was mooi om te zien hoe de kinderen allemaal heel geconcentreerd aan de slag gingen met hun opdracht. Als jurylid keek ik onder andere naar inzicht, creativiteit en doorzettingsvermogen. De bouwwerken die de kinderen hebben gemaakt met het thema de zee zijn stuk voor stuk uniek. De LEGO®-creaties krijgen een plekje in onze workshopruimte. Zo kan iedereen de bouwwerken van de kinderen komen bewonderen. Het was een moeilijke keuze, maar ik ben erg blij dat ik deze vijf talenten mag verwelkomen als leden van de Kids Crew. De winnaars mogen later hun eigen minifigure plaatsen in MINILAND. Hoe gaaf!”, aldus Bart.

Onderstaande kinderen maken het komende jaar deel uit van de Kids Crew van LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen:
Evangeline Miguel (10 jaar) uit Den Haag
Milou Boon (8 jaar) uit ’s-Gravenzande
Robin van Ham (10 jaar) uit Delft
Faith Zwiers (11 jaar) uit Doetinchem
Jaimey van Overveld (9 jaar) uit Leidschendam

Voor meer informatie zie: www.legolanddiscoverycentre.nl

Foto: Arnaud Roelofsz