Carnavalsvereniging De Damzwabbers uit Leidschendam is een smikkelactie begonnen om geld in te zamelen teneinde de coronatijd door te komen. Sympathisanten kunnen voor €17,50 een borrelpakket met delicatessen bij de vereniging aanschaffen.

Het pakket
Naast lekkernijen zoals salami, wijn en het officiële Zwabberbier zitten er waardebonnen in: die kunnen worden ingeleverd bij lokale traiteurs en gebruikt voor een kinderuitje. "Er zit voor bijna veertig euro winkelwaarde aan spullen en  tegoedbonnen in dat pakket, dus dat leek ons wel een goede deal," aldus bestuurslid Richard Remmerswaal, die tevens een bekende bakkerij in het Damcentrum runt.

De vereniging geeft te kennen om geld verlegen te zitten nu er geen inkomsten zijn vanuit feestactiviteiten en carnavals, maar een deel van de kosten wel doorloopt. "Dan moet je denken aan verzekeringen, en de huur van de bouwloods waar we normaliter in samenkomen," zegt Remmerswaal. "En dan heb je nog zaken als bankkosten, webhosting en lidmaatschappen bij carnavalsbrancheverenigingen."

"En vanwege corona kunnen we onze sponsoren op dit moment ook niet zoveel bieden." Hij is carnavalsminnende lokale ondernemers dan ook dankbaar dat ze allerlei lekkernijen en tegoedbonnen voor het smulpakket beschikbaar wilden stellen.

Moed erin houden
Toch laat de bakker en carnavalliefhebber de moed niet in de schoenen zinken. "We zijn nog een jonge, vitale vereniging. Dus we zullen deze tijd uiteindelijk wel doorkomen." Remmerswaal heeft er alle vertrouwen in dat 2022 weer helemaal goed gaat uitpakken. "We hebben volgend jaar een knaljaar. Dan bestaan we als Damzwabbers vijftig jaar. We zijn een jarige club. Reken er maar op dat we dat groots gaan vieren."

Het steunpakket is onder andere te bestellen door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen mag ook: dat kan naar 06-223 76 829 of 06-211 80 601. De pakketten worden op gezette data thuisbezorgd, en zijn vanaf komende vrijdag ook af te halen bij Visspecialist Martin (Damstraat 17 te Leidschendam).