Ik kom in dienst. De collega's van intake en service die dagelijks onze visitekaartje zijn vertellen vol enthousiasme het volgende:

"Samen met moeder kwam er vandaag een klein meisje van 4 jaar met haar roze trolley het politiebureau binnengelopen. Haar formaat is klein, vanaf de balie kijken wij omlaag en zien haar paardenstaartjes en dat zij druk bezig is om een bos bloemen uit haar trolley te halen. Moeder gaf aan dat hoe klein de kinderen ook zijn dat zij veel meekrijgen als zij de nieuwsberichten zien. Het meisje was onder de indruk van de rellen waardoor zij bang was geworden. Moeder heeft haar gerustgesteld door te zeggen dat de politie de stoute mensen en boeven heeft weggejaagd en dat de politie er is om iedereen te beschermen"

De medewerkers hoorde het meisje zeggen:
" dank u wel, nu durf ik weer te slapen, jullie beschermen ons".
Ontroerd waren de medewerkers. Een mooie bos bloemen en de dozen Merci Chocolade werd met veel liefde en een brok in de keel aangenomen.
Bij het verlaten van het bureau zei het vrolijke meisje:" ik voel mij veilig nu.... doeiiiiiii".

Namens alle collega's van bureau Leidschendam-Voorburg werden moeder en het meisje bedankt. Uiteraard kreeg het meisje een kleurplaat mee. "Die ga ik thuis verven" zei ze
Aantal uitspraken van collega's:
"het is omdat je nu niet mag knuffelen".
" ik was ontroerd"
" bloemen zeggen meer dan je denkt"
"dit doet ons goed"
"liefje, schatje, wat mooi"
" het goede raakt ons allemaal"