De Primera-vestiging aan de Damlaan in Leidschendam is op last van de gemeente Leidschendam-Voorburg tijdelijk gesloten.

Ondanks herhaaldelijke aanzeggingen van de afdeling handhaving van de gemeente werden er toch producten verkocht, wat niet was toegestaan. Dit was in strijd met de tijdelijke maatregel Covid-19 van de harde lockdown, waar Nederland zich nu in bevindt. 

Bij de ingang van de Primera worden de klanten van het sluitingsbesluit op de hoogte gebracht. Primera heeft over de aflevering van postpakketten afspraken gemaakt met de postverwerker. Klanten kunnen hierover contact opnemen met Primera. Door de tijdelijke sluiting is er nu opnieuw geen mogelijkheid om geld te pinnen in het Leidschendamse centrum.

Primera-vestigingen mogen tijdens deze harde lockdown alleen open zijn voor de afgifte van postpakketten. Veel Primera-vestigingen zullen vanaf maandag toch al sluiten, omdat ze het voor de klant een te onduidelijke situatie vinden, als ze bijvoorbeeld geen tijdschriften of sigaretten mogen verkopen, terwijl ze open zijn. Bovendien is er onvoldoende omzet om zo open te blijven.

(foto's: Tom Lek)

Primera 2
Primera 1