Vereniging Erfgoed Leidschendam presenteert komende donderdag een boek over de bezettingstijd en de jaren van wederopbouw van Leidschendam. Burgemeester Tigelaar, die het voorwoord voor het boek verzorgde, zal om 11.00 uur het eerste exemplaar in ontvangst nemen bij het Raadhuis in Leidschendam. 

De vereniging kon afgelopen jaar door de coronamaatregelen geen ledenbijeenkomsten organiseren. Daarom heeft ze in het kader van 75 jaar vrijheid speciaal dit boek samen laten stellen. Het boek bevat uiteenlopende artikelen en verhalen over een bijzondere periode in de geschiedenis van Leidschendam.

In het boek staan alle artikelen gebundeld die verschenen in het ledenperiodiek 'Erf Goed Nieuws' van Vereniging Erfgoed Leidschendam. Voor de gelegenheid werden dit jaar drie uitgaven gewijd aan de bezetting en de wederopbouw. Naast deze publicaties bevat het boek aanvullende artikelen van uiteenlopende auteurs. De redactie was in handen van Idsard Bosman. De uitgave werd mede mogelijk gemaakt door Het Van Ravesteynfonds, het Erfgoed Podium Leidschendam-Voorburg en de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Meer informatie over het boek en de activiteiten van Vereniging Erfgoed Leidschendam via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op www.erfgoedleidschendam.nl.

Foto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Afdeling Multimedia Rijkswaterstaat

Cover boek bezetting en wederopbouw van Leidschendam