De politie heeft maandagochtend 2 november rond 08:00 uur een verdachte aangehouden voor brandstichtingen in Leidschendam. De verdachte is een 26-jarige man uit Leidschendam.

De man zit op dit moment nog vast en wordt verhoord.

Sinds april worden in Leidschendam regelmatig auto’s en andere voertuigen in brand gestoken. De recherche heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar deze brandstichtingen en daaruit volgde deze aanhouding. De man wordt ervan verdacht een aantal van de branden te hebben gesticht.

Burgemeester Tigelaar: “Voor de slachtoffers van de autobranden, maar ook voor alle ongeruste inwoners waarvan er sommige zelfs ’s avonds bang waren op straat, is dit goed nieuws. Brandstichting is onacceptabel. Dit is een goed resultaat in het lopende onderzoek.”

Het opsporingsonderzoek loopt nog steeds door. Dus heeft u informatie die mogelijke nuttig kan zijn voor het onderzoek? Of was u getuige van een autobrand? Bel dan 0900 8844 voor de politie. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Onze mediapartner Omroep West meldt het volgende: De politie heeft maandagochtend een 26-jarige man uit Leidschendam aangehouden. Sinds april wordt de gemeente geteisterd door een serie autobranden. Volgens de politie wordt de man ervan verdacht een aantal van deze branden te hebben gesticht.

Sinds 4 april zijn er 33 auto's in Leidschendam in brand gevlogen. De politie onderzoekt nog of de aangehouden Leidschendammer verantwoordelijk is voor alle branden. De politie benadrukt dat het onderzoek nog verder gaat. De verdachte zit nog vast en wordt door de politie verhoord.

Burgemeester Klaas Tigelaar van Leidschendam-Voorburg is blij met de arrestatie. 'Voor de slachtoffers van de autobranden, maar ook voor alle ongeruste inwoners waarvan er sommige zelfs 's avonds bang waren op straat, is dit goed nieuws. Brandstichting is onacceptabel. Dit is een goed resultaat in het lopende onderzoek.'

(Bron: Omroep West)


Reactie CDA Leidschendam-Voorburg

> Eindelijk rust voor de inwoners van Leidschendam. Het CDA Leidschendam-Voorburg is blij met het bericht dat er een verdachte van de autobranden is opgepakt. Goed werk door de opsporingsdiensten. Het CDA hoopt dat hiermee een einde aan de autobrandterreur komt.

> Fractievoorzitter Gijs Dupont: “laten we hopen dat de rust nu terugkeert, misschien is het zelfs mogelijk de schade op deze persoon te verhalen. Gerechtigheid voor het leed dat onze inwoners is aangedaan.”

> Het CDA verwacht dat dit nieuws afschrikwekkend is voor anderen. De buurt terroriseren mag niet lonen. Onze politie verdient een compliment met deze broodnodige arrestatie.