Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
De Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) heeft woensdagmiddag een mobiele pooltafel bezorgd bij het Corbulo-college in Voorburg. Directeur Willem La Rivière van de KNBB kwam de tafel persoonlijk brengen.

Lerend spelen
Bij de tafel komt een heel pakket aan lesmateriaal mee, waarin leerlingen aan de hand van biljartoefeningen wiskundige principes uitgelegd krijgen en oefenen. Ook komt er met enige regelmaat een biljartinstructeur langs op de school en is het de bedoeling dat de gymleraar een poolcompetitie opzet. 'Smartpool' heet het project.

"De meeste pooltafels staan in horecagelegenheden," legt La Rivière uit. "Daar mogen deze jongeren vanzelfsprekend nog niet in vanwege het schenkverbod. We hopen hen op deze wijze toch voor de biljartsport te interesseren."

Enthousiasme
Adjunct-directeur John Koot is zelf ook een liefhebber van het spelletje. Hij geeft tevens wis- en natuurkunde op het Corbulo-college. Volgens hem biedt de benadering in het lespakket een praktische en engagerende manier om bij leerlingen wiskundig inzicht te kweken. "Toen ik van dit aanbod van de biljartbond hoorde, was ik meteen enthousiast. Ik heb zelf gebeld."

La Rivière valt hem daarin bij: "Ik krijg alleen maar positieve reacties van scholen." En het loopt storm. "Tot het einde van het jaar heb ik elke week wel één of twee scholen in mijn agenda staan, waar ik een tafel ga brengen."

Pooltafel Corbulo KNBB 3
Ing. John Koot (adjunct-directeur Corbulo college) en Willem La Rivière (KNBB) - foto's: Henk Knoester

Pooltafel Corbulo KNBB 2
Ook de gymleraar schoot een balletje weg

Pooltafel Corbulo KNBB 4
Het KNBB-project draagt de naam 'SmartPool'