Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Kleuters van basisschool Essesteijn in Voorburg zijn het al gewend dat stoere mannen met machines gaan graven in de grond van het speelplein, alle acties worden op de voet gevolgd. Zo verschenen in het afgelopen voorjaar in één klap maar liefst vier nieuwe speelobjecten, allemaal bedacht door de kinderen zelf onder het motto ‘samen leren samen spelen’.

Koen Bos van b2ontwerpstudio werkte de ideeën van de kinderen verder uit en dat was best nog even puzzelen. Juf Ilona, bouwcoördinator van het speelplein, en haar collega’s van de onderbouw ‘bouwden’ mee en zijn blij met het nieuwe gedeelte. Ilona zegt hierover “Kinderen hebben nog meer keuze en kiezen hun eigen speelomgeving, een meer natuurlijke of op het plein waar ruimte is om uit te waaien”.

De vier speelobjecten hebben ook een educatieve functie, zo moet je maar tot het einde toe je evenwicht zien te bewaren op evenwicht toestel ‘Leyla’ of ‘De verkenner’ zijn in het kinderdoolhof, de route naar een uitgang vinden en ook nog proberen de route te onthouden. Als de kinderen even rustig willen zitten en een versnapering willen opeten dan kan dat ook in de Chill-hoek voor kleuters en een glijbaan mag natuurlijk niet ontbreken.

Onlangs hebben de speelobjecten een keurmerk certificaat gekregen en zijn goedgekeurd. Juf Ilona nam de certificaten in ontvangst.