Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone
Met ‘Allemaal digitaal! presenteren de Bibliotheek aan de Vliet en SeniorWeb aan de Vliet het cursusaanbod voor augustus tot en met december 2018. De folder met het complete cursusaanbod ligt klaar in de bibliotheek.

Bijblijven
Onze digitale samenleving verandert snel. Om te zorgen dat iedereen bij kan blijven in de digitale samenleving, bieden de bibliotheek en SeniorWeb inspiratie, educatie en ondersteuning.
Dat doen zij in de vorm van hulp- en informatiemiddagen, workshops en cursussen in de bibliotheken in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg.
Het aanbod is geschikt voor beginners en voor gevorderden die meer specialistische hulp nodig hebben. Persoonlijke aandacht is heel belangrijk. Daarom bestaan de groepen uit maximaal tien cursisten.

Hulp en informatie
Op de gratis hulp en informatie-inloopmiddagen kan men een antwoord krijgen op vragen over computer, tablet, e-reader of smartphone. Ook wordt hulp geboden bij de keuze van de juiste workshop of cursus. Hulp nodig bij de e-reader? Maak dan een afspraak voor het E-book spreekuur.

Workshops
Workshops zijn éénmalige bijeenkomsten van twee uur over één speciaal onderwerp. Enkele voorbeelden: ‘Smartphone gebruiken in noodgevallen’, ‘WhatsApp’, ‘Veiligheid en privacy-instellingen’, ‘Domotica, een slim huis’.

Cursussen
Cursussen bestaan uit minimaal twee en maximaal acht lessen. Er zijn cursussen voor starters en beginners over: ‘Smartphone en/of tablet’ en ‘Windows 10’. Ook is er een cursus ‘Stamboom maken’.

Gratis cursussen
• ‘Klik & Tik: wegwijs met de computer en het internet’ is speciaal voor iedereen die geen ervaring met een computer of internet heeft.
• In de cursus ‘Digitale overheid’ leert men zelf digitale zaken te regelen met de gemeente, de Belastingdienst of de Sociale Verzekeringsbank.

Meer informatie en aanmelden
In de folder ‘Allemaal digitaal’ staat alle informatie overzichtelijk bij elkaar. Of kijk op www.bibliotheekaandevliet.nl/allemaaldigitaal 
Kaartverkoop aan de balie in de bibliotheek of via onze website. Leden van de bibliotheek, een ouderenbond, SeniorWeb of Ooievaarspas krijgen korting. De Ooievaarspaskorting geldt alleen bij kaartverkoop aan de balie in de bibliotheek. Voor de gratis cursussen is vooraf aanmelden verplicht.

allemaal digitaal najaar