Onlangs heeft Vlietwensen haar jaarverslag over 2023 gepresenteerd aan de wethouders Marcel Belt en Philip van Veller.

De vrijwilligers van Vlietwensen zijn trots op de resultaten. Het succes van Vlietwensen wordt bereikt door de inwoners van de gemeente die zelf weten wat goed is voor hun buurt of omgeving. Vlietwensen werkt vanuit de vraag van inwoners in plaats van het aanbod.

Terugblik en vooruitblik
In 2023 heeft Vlietwensen 183 aanvragen toegekend; het hoogste aantal in de 7-jarige geschiedenis. Helaas kon Vlietwensen in november 2023 geen aanvragen meer toekennen omdat het budget op was. Op dit moment is reeds 49 % van het budget voor 2024 toegekend. Het budget voor 2024 is € 115.000, dit is inclusief een extra budget in 2024 vanuit de gemeentelijke regeling Maatschappelijk Verantwoord Verenigen voor verenigingen en stichtingen die met of voor wijkbewoners iets doen. Het structurele budget van Vlietwensen bedraagt € 90.000.

Nieuw aanvraagsysteem van burgerinitiatieven bij Vlietwensen in juli 2024
Door een nieuw subsidiesysteem van de gemeente zal Vlietwensen in de loop van juli 2024 met een nieuwe manier van aanvragen van burgerinitiatieven gaan werken. Dit betekent dat aanvragen online met een DigiD inlog ingediend moeten worden. Dit geldt zowel voor particuliere aanvragers als organisaties zonder Kamer van Koophandel inschrijvingen. Organisaties, stichtingen of verenigingen met een KvK nummer loggen in met eHerkenning.

Hulp bij aanvragen
De manier waarop aanvragen voor financiële ondersteuning ingediend kunnen worden wordt nader toegelicht op de website van Vlietwensen www.vlietwensen.nl. Mensen die hulp nodig hebben bij de aanvraag voor wat betreft het inloggen met DigiD en het online invullen van het aanvraagformulier kunnen terecht bij de gemeente via telefoonnummer 14070 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vlietwensen is een gemeentelijke commissie die initiatieven financiert die bijdragen aan de sociale cohesie of leefbaarheid in de straten en buurten in de gemeente Leidschendam-Voorburg.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Vlietwensen.
Foto: overhandiging jaarverslag aan wethouders Marcel Belt en Philip van Veller.