Maandag 10 juni begon de week van de Gezonde Jeugd met de start van de Peuter4Daagse.

De aftrap was dit keer bij Kinderdagverblijf Piggelmee. Speciaal voor deze gelegenheid waren wethouder Astrid van Eekelen en Vlietkinderen directeur Corina Gielbert aanwezig. Ook Wendy Meester, manager van deze locatie en Miriam Blom, JOGG-regisseur/Goed Bezig! waren van de partij. De wethouder gaf het startsein en gezamenlijk moedigden zij de peuters aan.

De Peuter4daagse is een mooie traditie aan het worden. Dit is het derde jaar dat wij dit doen. Van maandag tot en met vrijdagochtend wordt er in de ochtend een kwartiertje lekker buiten gewandeld met de kinderen rondom de locatie, door de buurt.

”De Peuter4Daagse is een goede en speelse manier om kinderen kennis te laten maken met bewegen in de buitenlucht. Het is leuk om samen met ouders en andere kinderen een kwartiertje per dag te wandelen. En het is goed voor de ontwikkeling. Een win-win!”, aldus wethouder sport Astrid van Eekelen.

Het beweegadvies voor kinderen vanaf twee jaar is iedere dag lichte, tot wat meer intensieve lichamelijke activiteit, dit kan met allerlei bewegingssport en spel. Bij de locaties van Vlietkinderen spannen de medewerkers zich in om hieraan te voldoen, immers, gezond bewegen past bij een goede ontwikkeling van kinderen, maar ook bij de medewerkers zelf! Vlietkinderen is een van de partners van JOGG/Goed Bezig!
Corina Gielbert, directeur Vlietkinderen: “Gezonde voeding en gezond bewegen zijn speerpunten in onze kinderopvang. We besteden daar veel aandacht aan. Het spreekwoord ‘Jong geleerd, oud gedaan’ is hier goed op z’n plaats. Als we kinderen – en hun ouders - al jong meegeven dat lekker bewegen en gezond eten goed voor je is, dan nemen ze dit mee in de rest van hun leven.”

Vanuit JOGG-regisseur/Goed Bezig!, Miriam Blom: “Wij zijn heel blij dat Vlietkinderen de Peuter4daagse doet met de alle peuters van hun opvang! Zo leren kinderen op jonge leeftijd dat bewegen leuk is, dit past ook mooi in deze ‘Week van de Gezonde Jeugd’.”
De peuters hadden speciaal een Peuter4daagse T-shirt aan tijdens het wandelen. Ze waren onder de indruk van hun mooie medaille en alle aandacht. Daarna gingen ze weer over naar 'gewoon' lekker buiten of binnen spelen. Bijna alle Vlietkinderen peuter- en dagopvanglocaties waar peuters verblijven, doen mee met de Peuter4daagse.


Door: Peter van der Aar.
Tekst: Yvonne Bood.