Maandag 27 mei is de bouw van het project Landgoed Voorlei officieel gestart in aanwezigheid van o.a. wethouder Bianca Bremer en de toekomstige bewoners.

Wethouder Bianca Bremer gaf samen met ontwikkelaar Erik Bruns van Schakenbosch BV, Jan Maatkamp van Thuis in Bouwen en Ivo Zweekhorst van Kroon & de Koning het startsein voor de bouw van de deelgebieden Het Lint en De Boomgaard.

Officiële start van de bouw
De feestelijke ceremonie werd bijgewoond door toekomstige bewoners van de eerste twee deelgebieden, gemeentevertegenwoordigers en betrokkenen van het project. 

Landgoed Voorlei (beter bekend als Schakenbosch) zal in totaal 325 woningen bevatten, verdeeld over 9 verschillende deelgebieden. Het woongebied biedt een combinatie van rust en natuur, met een bosrijke omgeving en de levendigheid van de Randstad binnen handbereik.

Wethouder Bianca Bremer sprak haar blijdschap uit over de start van de bouw: "Na 10 jaar samenwerking is het eindelijk zover. Ik feliciteer de kopers! Wie kan er nu zeggen dat hij op een prachtig groen landgoed woont? Hier komen 325 gevarieerde woningen en appartementen: een aanwinst voor de gemeente en een mooi aanbod voor toekomstige bewoners."

Erik Bruns van KWP benadrukte het bijzondere karakter van het project: "325 woningen op 33 hectare groen betekent 1000 m² groen per woning. Dit is landgoed Voorlei, een unieke woningbouwopgave! Na jaren voorbereiding vieren we nu de start van de eerste fase. We wensen de toekomstige bewoners veel woongeluk en hopen dat ze snel kennismaken met hun nieuwe buren."

Voor meer informatie over de verschillende deelgebieden kijk op www.voorlei.nl.


Door: Karin van der Spek
Bron en foto: persbericht Realmakers