Zaterdag 17 juni vindt er in de vijver voor de Mall of the Netherlands een badeendjesrace plaats.

De race wordt georganiseerd door de Rotaryclub Voorschoten-Leidschendam en de opbrengst gaat naar twee lokale goede doelen, Stadstuin Rusthout en Stichting Leergeld.
De ondernemers in Voorschoten en Leidschendam dragen bij door prijzen beschikbaar te stellen en bewoners kunnen lootjes kopen om aan deze ludieke loterij mee te doen.

Lokaal initiatief voor lokale goede doelen
Op zaterdag 17 juni 14.00 uur worden enkele duizenden badeendjes in de vijver losgelaten. Er is een parcours uitgezet dat leidt naar restaurant De Volle Maan. De eendjes worden door de brandweer vooruit geblazen en zo komen ze in een bepaalde volgorde aan. En ieder eendje heeft een eigen nummer en deze nummers corresponderen met de prijzen. Prijzen zijn beschikbaar gesteld door o.a. Albert Heijn, Bever Sport, Thijs Brandt, maar er zijn ook overnachtingen in de Weerribben te winnen.

Loten met een nummer van een badeend zijn te koop bij de rotaryclub.
‘De club komt naar u toe’ vertelt Peter Verkerk aan Hans Biard tijdens het interview in het radioprogramma Midvliet Actueel:
‘Vrijdag 9 juni bij de Mall bij Albert Heijn, zaterdag bij Albert Heijn Koningin Julianalaan, dinsdag 13 juni is de Rotary aanwezig op de markt bij de Mall en natuurlijk kan men nog loten kopen op zaterdag 17 juni tot 14.00 uur bij de vijver.

Tevens via de website rotaryclub Voorschoten-Leidschendam
https://www.rotary.nl/voorschotenleidschendam/Activiteiten/Badeendjesrace/

Het volledige interview met Peter Verkerk is te beluisteren door op onderstaande link te klikken.Door: Eric Renson
Bron Midvliet Actueel
Foto:archief Midvliet