De gemeente Leidschendam-Voorburg en het Platform Veilig Ondernemen (PVO) organiseren een gratis cybercrimecongres voor ondernemers.

Cybercrime is een toenemend probleem, maar liefst 1 op de 5 ondernemers wordt slachtoffer van ransomware, phishing, identiteitsfraude of oplichting. Door de juiste maatregelen te nemen kan grote schade door cybercrime voorkomen worden. Denk aan financiële schade, imagoschade en tijdverlies.

Burgemeester Martijn Vroom: “Het zal je maar gebeuren dat je opgelicht wordt of je ineens een groot geldbedrag moet betalen om weer bij je eigen bedrijfsinformatie te kunnen. Het schrikbeeld van elke ondernemer. Daarom is het zo belangrijk om te weten wat je kunt doen om grote schade door cybercrime te voorkomen. Cyberveiligheid is een belangrijk speerpunt van de gemeente. We werken aan preventie en bewustwording over cyberveiligheid bij inwoners en ondernemers. Het gratis Cybercrimecongres speciaal voor ondernemers is een van de manieren waarop dit doen. We hebben een mooi programma met interessante sprekers. De presentatie is in handen van Ewout Genemans, bekend spreker over cybercrime en oud inwoner van onze gemeente. Ik hoop op 28 juni veel van onze ondernemers persoonlijk te ontmoeten bij het congres.“

Het cybercrimecongres vindt plaats op woensdag 28 juni 2023, van 19.00 – 21.00 uur in de Kinepolis bioscoop in de Mall of the Netherlands.

Het programma ziet er als volgt uit

18:00 uur: Inloop met een hapje en een drankje
19:00 uur: Opening door Ewout Genemans en burgemeester Martijn Vroom
19:15 uur: Verhaal van een slachtoffer Xander Koppelmans: ‘Wat een cyberaanval werkelijk met jouw bedrijf kan doen’
19:45 uur: Expert Erik de Jong: Waarom ben je als ondernemer kwetsbaar en hoe word je digitaal veilig?
20:30 uur: Cybercrimeteam politie: Wat doet de politie en het belang van aangifte
21:00 uur: Afronding door Ewout Genemans
21:15 uur: Afsluitende borrel
22:00 uur: Einde

Aanmelden
Het congres is voor alle ondernemers (MKB, ZZP, winkelier, horeca) uit Leidschendam-Voorburg die meer willen weten over de dreiging van cybercrime. Tijdens het gratis congres ontvangen zij tips en informatie wat zij preventief kunnen doen. Meer informatie en een aanmeldformulier is te vinden op www.lv.nl/cybercrimecongres.

Door: Karin van der Spek
Bron: MKB Leidschendam-Voorburg
Foto: Archieffoto Midvliet