Vorig jaar escaleerde een ruzie tussen vaders op een schoolplein in Leidschendam, de rechter legt vijf maanden cel op, zo meldt mediapartner Omroep West.

Amir S. stak op 7 juli vorig jaar een 38-jarige Zoetermeerder in het achterhoofd op een parkeerplaats van een basisschool in Leidschendam.
De steekpartij ontstond na een ruzie tussen Amir en een andere vader, wiens kinderen allebei op dezelfde school zaten. Amir liep bij de steekpartij zelf een schedelbreuk op nadat de man en zijn zus hem te lijf gingen.
Voor het steken met de schroevendraaier krijgt Amir vijf maanden celstraf.

Met een schroevendraaier viel S. de Zoetermeerder aan op het schoolplein van de Brede School de Waterlelie in Leidschendam. Hij stak de man in zijn achterhoofd, waarop de man en zijn zus S. te lijf gingen. Hierbij werd S. geschopt en geslagen, ook nadat hij knock-out op de grond lag. Door de vechtpartij liep S. uiteindelijk een schedelbreuk op.
Amir S. zou boos zijn geweest op de man die hij uiteindelijk aanviel. Aanleiding was dat Amirs dochtertje en zijn ex-vrouw over de vloer kwamen bij de zus van de 38-jarige man. De partner van de zus zou volgens S. zware drankproblemen hebben. Het uiteindelijke slachtoffer zou het hebben opgenomen voor zijn zus, waarop Amir hem aanviel op het schoolplein.

S. begon met aanval
Volgens S. zou hij het slachtoffer hebben gestoken nadat de man en zijn zus hem hadden aangevallen. Hij noemde zichzelf tijdens een eerdere zitting ook het 'slachtoffer'. Maar daar gelooft de rechtbank op maandag niets van. Daarom werd zijn beroep op noodweer ook verworpen.
Mede omdat het slachtoffer S. zelf ook letsel had toegebracht, viel de straf lager uit dan de twee jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk, die door het Openbaar Ministerie was geëist tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden.

Vrouw verborg schroevendraaier
Andere ouders die hun kinderen net naar school hadden gebracht zagen het gewelddadige incident. De kinderen zelf niet, de lessen waren net begonnen.
De ex-vrouw van S. zou aanvankelijk worden vervolgd voor het verbergen van de schroevendraaier na het incident. Het OM heeft in haar geval echter afgezien van vervolging.

Bon: mediapartner Omroep West 
Foto: Pixabay