Op vrijdag 18 november was het de Dag van de Ondernemer. Daarom zetten de gemeente en MKB Leidschendam-Voorburg de ondernemers extra in de schijnwerpers.

Leidschendam-Voorburg kan niet zonder ondernemers. Zij dragen bij aan de levendigheid en aantrekkelijkheid van de gemeente en zorgen ervoor dat het prettig is om hier te wonen, werken en recreëren.

Wethouder economie Astrid van Eekelen: “We bezochten twee bijzondere ondernemers in onze gemeente, de Everts Groep en horecabedrijf Veridius in Leidschendam. Het was leuk om te zien en te horen wat deze ondernemers met lef, veerkracht en tomeloze inzet allemaal hebben bereikt. Ondernemers staan voor enorme uitdagingen. De coronacrisis is net achter de rug en nu hebben zij te maken met hoge inflatie en dure energie. Zij verdienen onze waardering en daarom zetten we ze extra in de schijnwerpers.”

Lisette Hospers secretaris van MKB Leidschendam-Voorburg: “We gaven extra aandacht aan de prestatie van alle ondernemers in Leidschendam-Voorburg. We spreken hen vaak en horen hoe zij met creativiteit en doorzettingsvermogen de MKB motor laten draaien. Met trots staan we vandaag naast een ondernemersfamilie die al 100 jaar succesvol is en genieten we van de lunch en gezelligheid bij de startende ondernemer Karim.”


Familiebedrijf bijna 100 jaar actief in onderhoud vastgoed
De Everts Groep is een familiebedrijf waarmee grootvader Everts in 1922 als schildersbedrijf is gestart. In de decennia daarna is het bedrijf zich meer gaan toeleggen op onderhoud en is uitgegroeid tot een vastgoedonderhoudsbedrijf dat ook schilderwerk, renovatie en storingsonderhoud doet. Het bedrijf werkt voor VvE’s en woningbouwverenigingen en doet projecten voor gemeenten, rijksoverheid, bedrijven en particulieren. Eind dit jaar viert de Everts Groep zijn 100-jarig bestaan.


Startende ondernemer met oog voor milieu
Horecabedrijf Veridius is opgericht door startende ondernemer Karim Ibrahim in het bedrijfsverzamelgebouw Sector V in Leidschendam. Het bedrijf zorgt voor een verbindende factor tussen de ondernemers in het pand. Naast de lunch kunnen klanten hier ook terecht voor catering, high tea en borrel en is het mogelijk een vergaderruimte te reserveren. De naam Veridius is afgeleid van het Latijnse viridi en staat voor groen. Veridius besteedt niet alleen aandacht aan vers en lekker eten maar ook aan het milieu door zoveel mogelijk te kiezen voor gerecycled materiaal, biologische en fairtrade producten.


Over de Dag van de Ondernemer
De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland. Op deze dag worden in het hele land ondernemers bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen, hun creativiteit en innovatiekracht, hun rol als banenmotor en hun maatschappelijke bijdrage. Ondernemers zijn van ongekende waarde voor ons land. Zij verdienen het om in de schijnwerpers te worden gezet. Sinds 2016 is het elke derde vrijdag van november de Dag van de Ondernemer.

Op maandag 12 december verzorgt MKB-LV samen met zeven omringende ondernemingsverenigingen de jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst. De gemeente steunt dit om de verbinding met ondernemers in de regio te stimuleren.


Foto boven dit bericht: van links naar rechts, Lisette Hospers, Robbert Everts (Everts Groep), Astrid van Eekelen en Robin van der Zwan (MKB LV) (fotograaf Barbara Koppen)
Foto hieronder: van links naar rechts, Karim Ibrahim (Veridius), Astrid van Eekelen, Robin van der Zwan (MKB LV) (fotograaf Barbara Koppen)

Dag van de ondernemer 2