[Film] Maandagavond vond er in Stadstuin Rusthout een duurzame borrel plaats. Deze netwerkborrel was georganiseerd door de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg.

Speciale gasten waren Joris Wijsmuller, voormalig politicus en nu directeur van de Stichting Duurzaam Den Haag en Marcel Belt, wethouder duurzaamheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg.
Marjan van Giezen, voorzitter van de organiserende stichting hield een speech. Daarbij deed ze een oproep aan de gemeente om met de vele nieuwe bouwplannen vooral te zorgen dat er voldoende duurzaam groen terugkeert. Ook pleitte ze voor een snellere aanpak van de energietransitie. Ze bood een plan aan de wethouder aan met ook enkele voorstellen voor de begroting, die volgende week in de raad wordt behandeld.

Samen duurzaam
Wethouder Marcel Belt prees de vele lokale initiatieven op het gebied van duurzaamheid en benadrukte dat de gemeente het vooral samen met organisaties en burgers moet doen. Hij zei dat duurzaamheid echt prioriteit heeft binnen het gemeentebestuur.

Foto: Joris Wijsmuller wordt geïnterviewd door Midvliet verslaggever Hans Biard (foto Marcel Breeuwsma)