Op 11 oktober opent het Alzheimercafé de deuren met het thema: “Beweging in en om huis.”

Bij dementie wordt er al snel gedacht aan alles wat niet meer lukt en kan; er worden dingen vergeten, de dag indelen lukt niet meer, de zelfstandigheid neemt af. Er worden steeds meer nieuwe technieken en manieren geïntroduceerd om iemand met dementie langer thuis te kunnen laten wonen. Wat is er allemaal op de markt te vinden, hoe kun je het gebruiken, waar kun je het aanschaffen en wie kan je daarbij helpen. Allemaal vragen waar we in dit café antwoord op hopen te geven.

Op dinsdag 11 oktober, om 19.30 uur, zullen Kerstin Collee, ergotherapeute van Ergotherapie Thuis Collee en Cindy van Spronsen, docent onderzoeker van ROC Mondriaan Zorg Technolopgie een toelichting geven over deze onderwerpen. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen.
Heeft u een vraag dan kunt u een e-mail sturen naar Conny van Dam, voorzitter Alzheimer café: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar tel. 0622442139.
U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in woonzorgcentrum De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. De toegang is gratis.

Alzheimer Café Leidschendam- Voorburg
Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, Welzijn Oud en Jong (Woej) en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)

Bereikbaarheid
Woonzorgcentrum De Mantel is bereikbaar met:
Tram 6 en 2, 4 en 3, 19, Metro E.
De Mantel beschikt over ruime parkeergelegenheid.