Een 19-jarige man uit Leidschendam stond woensdag voor de rechter voor het seksueel uitbuiten van een 15-jarig meisje.

Via Snapchat bood hij haar aan anderen aan om seks mee te hebben. 'Men kon haar bestellen met het gemak waarmee een pizza besteld wordt', zei de officier van justitie. Er werd een gevangenisstraf van twee jaar geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Dat meldt mediapartner Omroep West.

De twee leerden elkaar volgens het Openbaar Ministerie (OM) online kennen, hij was toen nog 18 jaar. Zodra het meisje verliefde gevoelens kreeg, zou hij daar genadeloos misbruik van hebben gemaakt. 'Hij vroeg haar eerst om naaktfoto's te sturen. Als hij zijn zin niet kreeg veranderde zijn toon en werd hij verbaal agressief om zijn zin te krijgen', aldus het OM.

Het slachtoffer ging overstag toen de verdachte bleef pushen. Hij bepaalde welke prijzen ze moest vragen en plaatste een advertentie op Snapchat. 'Men kon haar bestellen met het gemak waarmee een pizza besteld wordt. Schokkend en verontrustend', zei de officier van justitie. Het meisje durfde pas in haar laatste verhoren toe te geven dat ze het ook echt had gedaan.

Zorgwekkend
Het OM zegt dat de verdachte dondersgoed wist dat het slachtoffer pas 15 jaar was. De officier van justitie vond het zorgwekkend dat hij op zo'n jonge leeftijd in staat was in te spelen op de gevoelens van een minderjarig meisje en haar onder druk zette. Ook had de aanhouding weinig indruk gemaakt. 'Toen hij na zijn verhoor weer buiten stond, benaderde hij het slachtoffer weer via Snapchat en vroeg of ze aangifte tegen hem had gedaan', aldus het OM. De verdachte moet daarom van het OM een 'fors voorwaardelijk strafdeel' krijgen opgelegd, met een langere proeftijd dan normaal. 'Met gevangenisstraf als stok achter de deur, kunnen hulpverleners hem er misschien nog toe brengen zijn geld voortaan op een legale manier te gaan verdienen.' De officier van justitie eiste een celstraf van twee jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

Bron: Omroep West