Inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen tot 8 september kandidaten (personen of organisaties) uit de gemeente Leidschendam-Voorburg voor de Cultuurprijs voordragen

Ook kan men zitting nemen in de publieksjury.
Dit kan door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hier kan man zich ook met motivatie aanmelden voor de publieksjury.
Bij meer dan 20 aanmeldingen voor de publieksjury, maakt het organiserende cultuurpodium Cultuur&Co een selectie op basis van diversiteit en inclusiviteit.

Vakjury
De vakjury bestaat uit hoboïst Peter LeFeber, theaterdirecteur Rogier Helwig en choreograaf Rinus Sprong. De voorzitter van de publieksjury is CDA-fractievoorzitter Ron van Duffelen. De prijs is een kunstwerk van glaskunstenaar Ming Hou Chen uit Voorburg.

Uitreiking Cultuurprijs 23 september
Op vrijdag 23 september aanstaande reikt wethouder Marcel Belt de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2022 uit. De uitreiking zal plaatsvinden in de Oude Kerk in het Huygenskwartier Voorburg tijdens de voorstelling Venus, Moed en Liefde van het Huygens Festival 2022. Dit jaar staat de podiumkunst centraal: muziek, dans, toneel en cabaret. De winnaar wordt gekozen door een vakjury en publieksjury.