Op 1 september gaat een nieuw koor van start: het Jenkins Kamerkoor.

Dit koor wordt onderdeel van het Dutch Jenkins Choir, dat inmiddels bekend staat als een projectkoor voor het uitvoeren van de grotere werken van Sir Karl Jenkins, zoals The Armed Man, Stabat Mater, Peacemakers e.a. Deze componist heeft veel bijzondere muziek geschreven en het wordt als een gemis gezien, dat zijn muziek alleen maar in grote projecten wordt uitgevoerd.

Het Jenkins Kamerkoor staat open voor elke (liefst enigszins geroutineerde) koorzanger die is geïnteresseerd in het zingen in een koor van max. 40 leden, waar het samen maken van muziek op de eerste plaats komt en dan met name is gericht op de muziek van Sir Karl Jenkins. Tegelijk zal er ook tijd besteed gaan worden aan tijdgenoten van Jenkins. Het wordt een koor, waar je jezelf kunt zijn en samen met ‘gelijkgestemden’ werkt aan mooie, belevingsvolle kleinschalige concerten met zeer interessante muziek.

Het koor staat onder leiding van dirigent Hans Matla en met begeleiding van pianiste Alina Konstantinova zorgen zij samen voor plezierige en effectieve repetities. Het gaat niet om de concerten alleen maar zeker ook om de weg er naartoe. Bladmuziek wordt gefaciliteerd door toegang te krijgen tot de website, waar alle muziekstukken beschikbaar worden gesteld. Daar staan ook – per stemsoort – de oefenbestanden van alle stukken voor de eigen thuisstudie.

Het koor repeteert elke donderdagavond in de aula van Gymnasium Novum op een - door velen gewenst - tijdstip: van 19.30 uur tot  21.30 uur. Met halverwege een korte pauze.
De financiële bijdrage is vastgesteld op 24 euro per maand. Dat is inclusief de toegang tot de bladmuziek en de oefenbestanden.

Op 1 september zal in het Novum een presentatie worden gehouden over inhoud, doelstelling, repetitievorm, voorgenomen uitvoeringen enzovoorts en natuurlijk gaat er ook gelijk (en nog vrijblijvend) worden gezongen. Setjes bladmuziek zijn aanwezig. Op die manier kan er met elkaar kennis worden gemaakt en kan er van alles worden “geproefd”.

Ververs en/of verleg de muzieksmaak en sluit je aan bij een bruisend nieuw koor!

1 september 2022, inloop vanaf 19.00 uur,
Gymnasium Novum. Aart v.d. Leeuwkade 1 in Voorburg.

Voor meer informatie: www.dutchjenkinschoir.nl
Bel gerust met 06 123 675 08 of stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.