Op 26 augustus verzorgt CreActief 55+, een initiatief van SenW, de Sport en Cultuurdag.
Het evenement wordt gehouden bij hockeyvereniging Cartouche en bij Tennispark Overdam, de verzamel locatie is bij hockeyvereniging Cartouche aan de Van Ruysdaellaan 3A in Leidschendam. Deelnemers kunnen van 13.00 tot 15.45 uur gratis deelnemen aan verschillende sportieve en creatieve activiteiten.

Quiz
De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke activiteit, de Sport en Cultuur Quiz. Test jouw kennis over sport en cultuur in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Tijdens de quiz komen er vragen voorbij over historische en culturele wetenswaardigheden van sportverenigingen binnen de gemeente. Sport en cultuur komen samen in deze quiz en het leuke is dat je meteen te weten komt welke sporten je kunt doen als 55-plusser.

Sportieve activiteiten
Eén van de sportieve activiteiten is (Old Stars) Walking Hockey – door hockeyvereniging V.M.H.C. Cartouche, waarbij je in aangepaste spelvorm hockeyt. Je speelt het leuke en gezellige hockey spelletje maar dan zonder te rennen. De andere sportieve bezigheid is (Old Stars) Tennis – door Tennispark Overdam. Hierbij ben je actief en verbeter je je motoriek in combinatie met het tennisspel. Er is ook een muzikale culturele activiteit, waarbij je terug gaat naar de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 met beelden, herinneringen en muziek. En je kunt collages maken van Oud Voorburg met Hak Stam. Tijdens deze workshop maak je met foto’s van het vroegere Voorburg, viltstift, kleurpotlood en wat plakwerk een fraai schilderij, vol met herinneringen.

Aanmelden
Je kunt je opgeven voor de CreActief 55+ Sport en Cultuurdag via www.senw-lv/senc. Voor vragen kan je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Denk eraan dat je een flesje water meeneemt, makkelijk zittende kleding en sportieve schoenen aantrekt.